Organize Sanayi Bölgeleri Başkanı Kütükcü ve ORSİAD Başkanı Çamur’dan seçim sonrası açıklamalar
Organize Sanayi Bölgeleri Yüksek Teşkilatı (OSBÜK) Lideri Memiş Kütükcü ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yürütme Konseyi Başkanı Levent Çamur, Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turunu değerlendirdi.
Kütükcü yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin bir seçim dönemini daha demokrasi şöleni havasında tamamladığını belirterek, “Milletin teveccühü ile yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dilerim. ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” sözünü kullandı.
Seçim döneminin artık bittiğine işaret eden Kütükcü, şunları söyledi:
“Büyük bir Türkiye için yatırım, üretim, istihdam ve ihracat önceliği olan yeni reformları hayata geçirmenin zamanı geldi. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye’yi daha rekabetçi ve güçlü bir üretici ülke haline getirmek için daha çok çalışmak ve daha çok üretmek zorundayız. .Türkiye Türkiye’nin üretici gücü organize sanayi bölgeleri olarak bu motivasyonla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”
“Ekonomiye odaklanma zamanı”
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri, İşadamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur da seçim sonucunun vatan ve millet için hayırlı olmasını diledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eden Çamur, 28 Mayıs’ta sandıktan çıkacak sonucun güven ve istikrarı pekiştireceğine inandıklarını, iş dünyasının, yeni ekonomiİdaresinin plan ve programını merakla beklediğini söyledi.
Türkiye’nin kronik enflasyon ve cari açık sorunu yaşadığına dikkati çeken Çamur, enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini ifade etti.
Cari açığın ülkenin “kapalı yarası” olduğunu vurgulayan Çamur, cari açığın 50 milyar dolara ulaşarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı gerçeğini görmezden gelemeyeceklerini kaydetti.
Cari açığı azaltmanın en aktif yolunun ihracatı artırmak olduğunu kaydeden Çamur, cari açığı tedavi etmeden istenilen düzeyde yatırım beklenemeyeceğini belirtti.
İhracatı artırmaları ve ithalatı kontrol altına almaları gerektiğini belirten Çamur, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ne ithal ediyoruz, en çok hangi işlere para harcıyoruz? İlk bakmamız gereken şu, yerli hammadde üretimini de buna göre planlamamız gerekiyor. Nitekim güzel teşvikler, vakıflar oldu. yerli üretime verilen birçok sanayici bunlardan faydalandı ve projeler hayata geçirdi.Yeni dönemde bunu milli bir politika olarak ele alıp stratejik olarak gerçeğe dönüştürmek zorundayız.Bu stratejik uyum,uzmanlıklardan oluşan bir çalışma grubu tarafından yapılmalı, sanayiciler, üniversiteler, sanayi odaları ve meslek kuruluşları.Bu sayede cari açık tedavi edilebilir, yeni yatırımlar açılır, Hatta küçük şubeler gelişir.İstikrar sözü verirsek Türkiye birçok kalemde üretim üssü haline gelir. ekonomiye odaklanmanın ve iki kronik sorunu, yüksek enflasyonu ve cari açığı acilen ele alma zamanıdır.”